Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogracz gulasz

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Wołowina
2 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
2 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
1 kg
Ziemniaki
1 łyżeczka
Chili
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Kminek
1 łyżka
Smalec

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
526.14 kcal
Białko
66.22 g
Węglowodany
40.52 g
Tłuszcze
11.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na smalcu.
Krok 2
10 min
Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, posyp mieloną papryką, kminkiem, dodaj kostki rosołowe, wlej 1,5 szklanki wody.
Krok 3
40 min
Duś około 40 minut.
Krok 4
10 min
Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na ćwiartki pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki) i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.
Krok 4
10 min
Całość posyp chilli i duś razem aż mięso i ziemniaki będą miękkie.
Bogracz gulasz

Krok 1 z 5

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na smalcu.

Bogracz gulasz

Krok 2 z 5

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, posyp mieloną papryką, kminkiem, dodaj kostki rosołowe, wlej 1,5 szklanki wody.

Bogracz gulasz

Krok 3 z 5

Duś około 40 minut.

Bogracz gulasz

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na ćwiartki pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki) i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.

Bogracz gulasz

Krok 4 z 5

Całość posyp chilli i duś razem aż mięso i ziemniaki będą miękkie.

Bogracz gulasz to tradycyjne danie jednogarnkowe serwowane na wiele sposobów w zależności od regionu. W tej odsłonie polecamy gulasz oparty na smaku Rosołu drobiowego KOGUTEK WINIARY, wołowiny i bogatego bukietu ziół i warzyw. Borgacz często serwowany jest na weselach, jednak będzie również świetny na codzienny obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika