Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogracz gulasz

0
1 godz 20 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Wołowina
2 
Cebula
3  ząbków
2 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
1  kg
Ziemniaki
1  łyżeczka
Chili
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  łyżeczka
Kminek
1  łyżka
Smalec

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
66.22 g
Węglowodany
40.52 g
Tłuszcze
11.89 g
Wartość energetyczna
526.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na smalcu.
Krok 2
10 min
Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, posyp mieloną papryką, kminkiem, dodaj kostki rosołowe, wlej 1,5 szklanki wody.
Krok 3
40 min
Duś około 40 minut.
Krok 4
10 min
Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na ćwiartki pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki) i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.
Krok 4
10 min
Całość posyp chilli i duś razem aż mięso i ziemniaki będą miękkie.
Bogracz gulasz

Krok 1 z 5

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na smalcu.

Bogracz gulasz

Krok 2 z 5

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, posyp mieloną papryką, kminkiem, dodaj kostki rosołowe, wlej 1,5 szklanki wody.

Bogracz gulasz

Krok 3 z 5

Duś około 40 minut.

Bogracz gulasz

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na ćwiartki pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki) i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.

Bogracz gulasz

Krok 4 z 5

Całość posyp chilli i duś razem aż mięso i ziemniaki będą miękkie.

Bogracz gulasz to tradycyjne danie jednogarnkowe serwowane na wiele sposobów w zależności od regionu. W tej odsłonie polecamy gulasz oparty na smaku Rosołu drobiowego KOGUTEK WINIARY, wołowiny i bogatego bukietu ziół i warzyw. Borgacz często serwowany jest na weselach, jednak będzie również świetny na codzienny obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
66.2g / 49%
Węglowodany
40.5g / 30%
Tłuszcze
11.9g / 21%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Klaudiusz
.

Kostki rosołowe 😱😱😱😱😱😱😱 skandal Ciekawe co Węgrzy na to !!!!!!

Pokaż więcej komentarzy