Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek gotowany w przyprawach zachwyci cię swoim niezwykłym aromatem. Prosta kompozycja ziół i przypraw sprawia, że smak dania sprawdzi się na każdą okazję. Boczek nadaje się do podania z bochenkiem chleba lub jako dodatek do domowych burgerów. Zobacz, jak przygotować mięso, by zachwyciło wszystkich domowników.
Przygotowanie
53 min
Krok 1
5 min
Boczek włożyć do garnka, zalać wodą tak, aby zanurzył się w całości.
Krok 2
3 min
Dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i sól.
Krok 3
40 min
Gotować do miękkości, około 40 minut.
Krok 4
5 min
Po ugotowaniu wyciągnąć boczek, oprószyć mieloną papryką i wynieść w chłodne miejsce.
Krok 1
z
4
Boczek włożyć do garnka, zalać wodą tak, aby zanurzył się w całości.
Krok 2
z
4
Dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i sól.
Krok 3
z
4
Gotować do miękkości, około 40 minut.
Krok 4
z
4
Po ugotowaniu wyciągnąć boczek, oprószyć mieloną papryką i wynieść w chłodne miejsce.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0