Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biały puch z wiórkami kokosowymi to niezwykle smaczne ciasto, którym zrobimy furorę wśród naszych gości. Charakteryzuje się niezwykłą delikatnością podsycaną przez kokos, która na stałe zagości w naszych kulinarnych wspomnieniach. Krem z białej czekolady dodatkowo wzmocni smak naszego deseru!
Przygotowanie
125 min
Krok 1
10 min
Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszamy. Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
Krok 2
25 min
Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Krok 3
15 min
Krem: śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku, rozpuszczamy 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe, a kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.
Krok 4
15 min
Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa placki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim plackiem, kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej, która nam została. Ścieramy na wiórki na dużych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych. Posypujemy wierzch biszkoptu i dajemy śmietanowy krem.
Krok 4
60 min
Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 1
z
5
Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszamy. Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
Krok 2
z
5
Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Krok 3
z
5
Krem: śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku, rozpuszczamy 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe, a kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.
Krok 4
z
5
Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa placki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim plackiem, kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej, która nam została. Ścieramy na wiórki na dużych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych. Posypujemy wierzch biszkoptu i dajemy śmietanowy krem.
Krok 4
z
5
Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0