Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszamy. Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Krem: śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku, rozpuszczamy 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe, a kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.
Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa placki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim plackiem, kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej, która nam została. Ścieramy na wiórki na dużych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych. Posypujemy wierzch biszkoptu i dajemy śmietanowy krem.
Wstawiamy do lodówki na godzinę.