Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biały puch z wiórkami kokosowymi

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
6 łyżek
Mąka tortowa
6 łyżek
Mąka ziemniaczana
150 g
Cukier
1 l
Śmietanka 30%
2 tabliczek
Biała czekolada
2 łyżek
Cukier puder
2 paczek
Usztywniacz do śmietany
100 g
Wiórki kokosowe
8 łyżek
Mleko
200 g
Dżem brzoskwiniowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
327.6 kcal
Tłuszcze
23.4 g
Białko
4.6 g
Węglowodany
26.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
10 min
Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszamy. Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
Krok 2
25 min
Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Krok 3
15 min
Krem: śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku, rozpuszczamy 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe, a kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.
Krok 4
15 min
Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa placki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim plackiem, kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej, która nam została. Ścieramy na wiórki na dużych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych. Posypujemy wierzch biszkoptu i dajemy śmietanowy krem.
Krok 4
60 min
Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Biały puch z wiórkami kokosowymi

Krok 1 z 5

Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszamy. Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.

Biały puch z wiórkami kokosowymi

Krok 2 z 5

Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach.

Biały puch z wiórkami kokosowymi

Krok 3 z 5

Krem: śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku, rozpuszczamy 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe, a kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.

Biały puch z wiórkami kokosowymi

Krok 4 z 5

Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek, aby powstały dwa placki. Smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy. Przykrywamy drugim plackiem, kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej, która nam została. Ścieramy na wiórki na dużych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych. Posypujemy wierzch biszkoptu i dajemy śmietanowy krem.

Biały puch z wiórkami kokosowymi

Krok 4 z 5

Wstawiamy do lodówki na godzinę.

Biały puch z wiórkami kokosowymi to niezwykle smaczne ciasto, którym zrobimy furorę wśród naszych gości. Charakteryzuje się niezwykłą delikatnością podsycaną przez kokos, która na stałe zagości w naszych kulinarnych wspomnieniach. Krem z białej czekolady dodatkowo wzmocni smak naszego deseru!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika