
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
2 minKrok 4
3 minKrok 5
3 minKrok 6
10 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Cebulę obrać, posiekać przesmażyć na maśle.

Krok 2 z 7
Oprószyć mąką, wymieszać i rozprowadzić w zimnym bulionie.

Krok 3 z 7
Dodać chrzan i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Krok 4 z 7
Śmietanę rozmieszać z żółtkami.

Krok 5 z 7
Do gotującego się sosu wlać śmietanę z żółtkami, wymieszać i odstawić.

Krok 6 z 7
Kiełbasę ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroić na kawałki.

Krok 7 z 7
Gorącą kiełbasę polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0