Barszcz z uszkami z chrzanem
3 godz 49 min
Średni
3
Marchewka
3
Pietruszka
0.5
Seler
1
Cebula
2
ząbków
1
Por
500
g
Mięso wołowe
1.5
l
Zimna woda
2
opakowań
3
łyżek
Chrzan
2
Liść laurowy
4
kulek
Ziele angielskie
4
kulek
Pieprz czarny ziarnisty
1
łyżka
Majeranek
200
g
Uszka z ulubionym nadzieniem
.
Wartości odżywcze
Białko
25.57 g
Węglowodany
34.4 g
Tłuszcze
6.18 g
Wartość energetyczna
290.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
229 min
Krok 1
5 min
Mięso opłukać zimną wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą. Zagotować.
Krok 2
2 min
Wyłowić powstałe szumowiny.
Krok 3
30 min
Gotować na niewielkim ogniu przez ok. 30 minut.
Krok 4
6 min
W międzyczasie marchewki, pietruszki, selera, cebulę, czosnek i pora obrać.
Krok 5
5 min
Warzywa podzielić na mniejsze części.
Krok 6
30 min
Po 30 minutach dodać do mięsa. Dorzucić liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.
Krok 7
120 min
Całość gotować przez kolejne 1,5-2 godzin.
Krok 8
5 min
Po upływie tego czasu, bulion przecedzić.
Krok 9
6 min
W szklance wody rozmieszać opakowania Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do bulionu. Kolejno dodać chrzan i majeranek. Wymieszać.
Krok 10
7 min
Barszcz gotować jeszcze przez kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 11
1 min
Zupę doprawić do smaku odrobiną soli.
Krok 12
10 min
Ugotować uszka.
Krok 13
2 min
Barszcz podawać z uszkami.
Barszczu nigdy za wiele! Szczególnie w okresie, kiedy różnorodność warzyw pozostaje mocno ograniczona. Jarzyny o tej porze nie mają niestety zbyt wielu wartości odżywczych, dlatego spokojnie można posiłkować się gotowymi produktami, w których zamknięta jest ich esencja.
W przypadku barszczu dobrym wyborem będzie Barszcz Czerwony Nasza Specjalność WINIARY. Tym barszczem zajadają się już kolejne pokolenia Polaków. Barszcz z uszkami z chrzanem to propozycja lekko pikantna, a dzięki dodatkowi uszek całkiem sycąca.
W przypadku barszczu dobrym wyborem będzie Barszcz Czerwony Nasza Specjalność WINIARY. Tym barszczem zajadają się już kolejne pokolenia Polaków. Barszcz z uszkami z chrzanem to propozycja lekko pikantna, a dzięki dodatkowi uszek całkiem sycąca.
Komentarze 0