Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z krewetkami i imbirem

(0)
23min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Krewetki tygrysie
4  łyżek
Olej
1  kawałek
Korzeń imbiru
1 
Papryczka chili
4  ząbków
2  łyżek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.2 g
Węglowodany
4.61 g
Tłuszcze
11.49 g
Wartość energetyczna
210.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
1 min
Papryczkę pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
Krok 4
5 min
Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
Krok 5
4 min
Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
Krok 6
1 min
Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 7
2 min
Rozłóż do bulionówek i zalej barszczem rozpuszczonym we wrzątku.
Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 1 z 7

Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 2 z 7

Papryczkę pokrój w paseczki.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 3 z 7

Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 4 z 7

Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 5 z 7

Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 6 z 7

Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 7 z 7

Rozłóż do bulionówek i zalej barszczem rozpuszczonym we wrzątku.

Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny: wystarczy podsmażyć na oleju czosnek, świeży imbir i papryczkę chili, dodać krewetki królewskie, a na końcu - posypać wszystko siekaną natką pietruszki. Krewetki podajemy w bulionówkach, z Barszczem czerwonym Ekspresowa Zupa WINIARY na lunch albo na gorącą kolację lub jako przekąskę na rodzinnym przyjęciu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha