Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz z krewetkami i imbirem

(0)
23min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
300  g
Krewetki tygrysie
4  łyżek
Olej
1  kawałek
Korzeń imbiru
1 
Papryczka chili
4  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.2 g
Węglowodany
4.61 g
Tłuszcze
11.49 g
Wartość energetyczna
210.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny w przygotowaniu. Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY z tak oryginalnym dodatkiem, będzie doskonały, aby urozmaicić klasyczne, świąteczne menu. Może być również ciekawą pozycją przy innej specjalnej okazji lub codzienną zupą dla miłośników krewetek.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    1 min
    Papryczkę pokrój w paseczki.
  • Krok 3

    5 min
    Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
  • Krok 4

    5 min
    Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 5

    4 min
    Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
  • Krok 6

    1 min
    Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
  • Krok 7

    2 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.
Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 1 z 7

Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 2 z 7

Papryczkę pokrój w paseczki.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 3 z 7

Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 4 z 7

Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 5 z 7

Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 6 z 7

Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 7 z 7

Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Obiad
  • Owoce morza
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z mango i krewetek

    1 godz 8 min Łatwy
  • Jambalaya

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa tajska z krewetkami

    52 min Łatwy
  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu