Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
5
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny w przygotowaniu. Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY z tak oryginalnym dodatkiem, będzie doskonały, aby urozmaicić klasyczne, świąteczne menu. Może być również ciekawą pozycją przy innej specjalnej okazji lub codzienną zupą dla miłośników krewetek.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
1 min
Papryczkę pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
Krok 4
5 min
Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
Krok 5
4 min
Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
Krok 6
1 min
Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 7
2 min
Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.
Krok 1
z
7
Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
z
7
Papryczkę pokrój w paseczki.
Krok 3
z
7
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
Krok 4
z
7
Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
Krok 5
z
7
Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
Krok 6
z
7
Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 7
z
7
Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0