Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z krewetkami i imbirem

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Krewetki tygrysie
4 łyżek
Olej
1 kawałek
Korzeń imbiru
1 
Papryczka chili
4 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.61 g
Wartość energetyczna
210.28 kcal
Tłuszcze
11.49 g
Białko
14.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
1 min
Papryczkę pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
Krok 4
5 min
Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
Krok 5
4 min
Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
Krok 6
1 min
Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 7
2 min
Rozłóż do bulionówek i zalej barszczem rozpuszczonym we wrzątku.
Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 1 z 7

Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 2 z 7

Papryczkę pokrój w paseczki.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 3 z 7

Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 4 z 7

Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 5 z 7

Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 6 z 7

Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 7 z 7

Rozłóż do bulionówek i zalej barszczem rozpuszczonym we wrzątku.

Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny: wystarczy podsmażyć na oleju czosnek, świeży imbir i papryczkę chili, dodać krewetki królewskie, a na końcu - posypać wszystko siekaną natką pietruszki. Krewetki podajemy w bulionówkach, z Barszczem czerwonym Ekspresowa Zupa WINIARY na lunch albo na gorącą kolację lub jako przekąskę na rodzinnym przyjęciu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika