Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz  z krewetkami i imbirem

Barszcz z krewetkami i imbirem

(0)
23min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
300  g
Krewetki tygrysie
4  łyżek
Olej
1  kawałek
Korzeń imbiru
1 
Papryczka chili
4  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.2 g
Węglowodany
4.61 g
Tłuszcze
11.49 g
Wartość energetyczna
210.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny w przygotowaniu. Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY z tak oryginalnym dodatkiem, będzie doskonały, aby urozmaicić klasyczne, świąteczne menu. Może być również ciekawą pozycją przy innej specjalnej okazji lub codzienną zupą dla miłośników krewetek.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    1 min
    Papryczkę pokrój w paseczki.
  • Krok 3

    5 min
    Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
  • Krok 4

    5 min
    Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 5

    4 min
    Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
  • Krok 6

    1 min
    Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
  • Krok 7

    2 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.
Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 1 z 7

Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 2 z 7

Papryczkę pokrój w paseczki.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 3 z 7

Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 4 z 7

Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 5 z 7

Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 6 z 7

Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.

Barszcz  z krewetkami i imbirem

Krok 7 z 7

Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Obiad
  • Owoce morza
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni
  • Sałatka z mango i krewetek

    Sałatka z mango i krewetek

    1 godz 8 min Łatwy
  • Krewetki królewskie z patelni

    Krewetki królewskie z patelni

    52 min Łatwy
  • Jambalaya

    Jambalaya

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu