Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny to propozycja na sycącą i smakowitą zupę. Wypróbuj niecodzienne połączenie Barszczu – koncentratu z przyprawami WINIARY, z ciecierzycą podsmażoną z pestkami słonecznika, pietruszką i skórką cytrynową! Przekonaj się, że barszcz może mieć wiele, apetycznych odmian. Tę wersję możemy śmiało polecić, jako jesienny zamiennik wiosennego chłodnika! Smacznego!
Przygotowanie
33 min
Krok 1
3 min
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przyrumień w garnku na oliwie.
Krok 2
10 min
Całość zalej 2 l wody. Dodaj kostkę Bulionową WINIARY i przygotowany wcześniej Barszcz WINIARY. Dopraw świeżym tymiankiem.
Krok 3
10 min
Na osobnej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek oraz pestki słonecznika i smaż, aż się lekko zarumienią. Dodaj odsączoną ciecierzycę z puszki i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i startą skórkę z cytryny.
Krok 4
5 min
Zupę zdejmij z kuchenki. Odłóż 4 łyżki ciecierzycy z patelni, a resztę dodaj do zupy i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
5 min
Przed podaniem zupy dodaj pozostałą sma- żoną cieciorkę (po łyżce na porcję) oraz – jeśli chcesz – wymieszaj z kozim twarożkiem lub nakładaj po łyżce serka bezpośrednio na każdy talerz.
Krok 1
z
5
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przyrumień w garnku na oliwie.
Krok 2
z
5
Całość zalej 2 l wody. Dodaj kostkę Bulionową WINIARY i przygotowany wcześniej Barszcz WINIARY. Dopraw świeżym tymiankiem.
Krok 3
z
5
Na osobnej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek oraz pestki słonecznika i smaż, aż się lekko zarumienią. Dodaj odsączoną ciecierzycę z puszki i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i startą skórkę z cytryny.
Krok 4
z
5
Zupę zdejmij z kuchenki. Odłóż 4 łyżki ciecierzycy z patelni, a resztę dodaj do zupy i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
z
5
Przed podaniem zupy dodaj pozostałą sma- żoną cieciorkę (po łyżce na porcję) oraz – jeśli chcesz – wymieszaj z kozim twarożkiem lub nakładaj po łyżce serka bezpośrednio na każdy talerz.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0