Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Tymianek świeży
1 
Sok z cytryny
100 g
Kozi twarożek
350 g
Ciecierzyca w puszce
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Oliwa z oliwek
40 g
Natka pietruszki
2 łyżek
Pestki słonecznika
1 szczypta
Skórka z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
30.85 g
Białko
26.29 g
Węglowodany
60.92 g
Wartość energetyczna
651.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
3 min
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przyrumień w garnku na oliwie.
Krok 2
10 min
Całość zalej 2 l wody. Dodaj kostkę Bulionową WINIARY i przygotowany wcześniej Barszcz WINIARY. Dopraw świeżym tymiankiem.
Krok 3
10 min
Na osobnej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek oraz pestki słonecznika i smaż, aż się lekko zarumienią. Dodaj odsączoną ciecierzycę z puszki i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i startą skórkę z cytryny.
Krok 4
5 min
Zupę zdejmij z kuchenki. Odłóż 4 łyżki ciecierzycy z patelni, a resztę dodaj do zupy i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
5 min
Przed podaniem zupy dodaj pozostałą sma- żoną cieciorkę (po łyżce na porcję) oraz – jeśli chcesz – wymieszaj z kozim twarożkiem lub nakładaj po łyżce serka bezpośrednio na każdy talerz.
Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przyrumień w garnku na oliwie.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Krok 2 z 5

Całość zalej 2 l wody. Dodaj kostkę Bulionową WINIARY i przygotowany wcześniej Barszcz WINIARY. Dopraw świeżym tymiankiem.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Krok 3 z 5

Na osobnej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek oraz pestki słonecznika i smaż, aż się lekko zarumienią. Dodaj odsączoną ciecierzycę z puszki i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i startą skórkę z cytryny.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Krok 4 z 5

Zupę zdejmij z kuchenki. Odłóż 4 łyżki ciecierzycy z patelni, a resztę dodaj do zupy i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny

Krok 5 z 5

Przed podaniem zupy dodaj pozostałą sma- żoną cieciorkę (po łyżce na porcję) oraz – jeśli chcesz – wymieszaj z kozim twarożkiem lub nakładaj po łyżce serka bezpośrednio na każdy talerz.

Barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny to propozycja na sycącą i smakowitą zupę. Wypróbuj niecodzienne połączenie Barszczu – koncentratu z przyprawami WINIARY, z ciecierzycą podsmażoną z pestkami słonecznika, pietruszką i skórką cytrynową! Przekonaj się, że barszcz może mieć wiele, apetycznych odmian. Tę wersję możemy śmiało polecić, jako jesienny zamiennik wiosennego chłodnika! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika