Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi
Dodaj do CookBook

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

(0)
52 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
500  g
Pieczarki
2 
Cebula
8 
Naleśnik
trochę
Suszone grzyby
2  ząbków
Czosnek (opcjonalnie)
100  g
Ser cheddar
trochę
Pieprz i sól
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.3 g
Wartość energetyczna
406.3 kcal
Tłuszcze
19 g
Białko
16.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
  • Krok 2

    10 min
    Smaż wszystko razem 10 minut.
  • Krok 3

    3 min
    Namoczone uprzednio grzyby posiekaj i dołóż na patelnię. Dolej wodę, pozostałą z namaczania grzybów.
  • Krok 4

    5 min
    Duś farsz do momentu, aż woda wyparuje. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 5

    12 min
    Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar, po czym – składaj w sakiewki. Każdą sakiewkę przewiąż sznureczkiem, żeby się nie rozpadła.
  • Krok 6

    12 min
    Tak przygotowane sakiewki ułóż w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym papierem do pieczenia i piecz 10-12 minut w temp. 180°C.
  • Krok 7

    3 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 8

    2 min
    Barszcz podawaj z naleśnikami. Przed podaniem usuń sznureczki z sakiewek.
Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 1 z 8

Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 2 z 8

Smaż wszystko razem 10 minut.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 3 z 8

Namoczone uprzednio grzyby posiekaj i dołóż na patelnię. Dolej wodę, pozostałą z namaczania grzybów.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 4 z 8

Duś farsz do momentu, aż woda wyparuje. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do ostygnięcia.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 5 z 8

Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar, po czym – składaj w sakiewki. Każdą sakiewkę przewiąż sznureczkiem, żeby się nie rozpadła.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 6 z 8

Tak przygotowane sakiewki ułóż w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym papierem do pieczenia i piecz 10-12 minut w temp. 180°C.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 7 z 8

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.

Barszcz czerwony z naleśnikowymi sakiewkami grzybowymi

Krok 8 z 8

Barszcz podawaj z naleśnikami. Przed podaniem usuń sznureczki z sakiewek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu