Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 2
10 min
Smaż wszystko razem 10 minut.
Krok 3
3 min
Namoczone uprzednio grzyby posiekaj i dołóż na patelnię. Dolej wodę, pozostałą z namaczania grzybów.
Krok 4
5 min
Duś farsz do momentu, aż woda wyparuje. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
12 min
Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar, po czym – składaj w sakiewki. Każdą sakiewkę przewiąż sznureczkiem, żeby się nie rozpadła.
Krok 6
12 min
Tak przygotowane sakiewki ułóż w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym papierem do pieczenia i piecz 10-12 minut w temp. 180°C.
Krok 7
3 min
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
2 min
Barszcz podawaj z naleśnikami. Przed podaniem usuń sznureczki z sakiewek.
Krok 1
z
8
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 2
z
8
Smaż wszystko razem 10 minut.
Krok 3
z
8
Namoczone uprzednio grzyby posiekaj i dołóż na patelnię. Dolej wodę, pozostałą z namaczania grzybów.
Krok 4
z
8
Duś farsz do momentu, aż woda wyparuje. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
z
8
Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar, po czym – składaj w sakiewki. Każdą sakiewkę przewiąż sznureczkiem, żeby się nie rozpadła.
Krok 6
z
8
Tak przygotowane sakiewki ułóż w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym papierem do pieczenia i piecz 10-12 minut w temp. 180°C.
Krok 7
z
8
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
z
8
Barszcz podawaj z naleśnikami. Przed podaniem usuń sznureczki z sakiewek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0