Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu
1 godz 13 min
Łatwy
1
opakowanie
900
ml
Woda
1
Buraki
2
Marchewka
100
g
Jarmuż
3
łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.17 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcze
10.66 g
Wartość energetyczna
170.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
73 min
Krok 1
5 min
Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
Krok 2
15 min
Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
3 min
Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
Krok 5
5 min
Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
Krok 6
30 min
Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
Krok 6
5 min
Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.
Komentarze 0