Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

900 ml
Woda
1 
Buraki
2 
Marchewka
100 g
Jarmuż
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.17 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcze
10.66 g
Wartość energetyczna
170.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
5 min
Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
Krok 2
15 min
Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
3 min
Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
Krok 5
5 min
Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
Krok 6
30 min
Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
Krok 6
5 min
Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.
Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 1 z 7

Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 2 z 7

Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 3 z 7

Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 4 z 7

Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 5 z 7

Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 6 z 7

Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 6 z 7

Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika