Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu
Dodaj do CookBook

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

(0)
1 godz 13 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
900  ml
Woda
1 
Buraki
2 
Marchewka
100  g
Jarmuż
3  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.9 g
Wartość energetyczna
170.3 kcal
Tłuszcze
10.7 g
Białko
2.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

73 min
  • Krok 1

    5 min
    Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
  • Krok 2

    15 min
    Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
  • Krok 3

    3 min
    Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
  • Krok 5

    5 min
    Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
  • Krok 6

    30 min
    Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.
Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 1 z 7

Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 2 z 7

Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 3 z 7

Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 4 z 7

Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 5 z 7

Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 6 z 7

Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Krok 6 z 7

Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu