Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
Krok 2
15 min
Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
3 min
Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
Krok 5
5 min
Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
Krok 6
30 min
Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
Krok 6
5 min
Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.
Krok 1
z
7
Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
Krok 2
z
7
Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
z
7
Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
7
Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
Krok 5
z
7
Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
Krok 6
z
7
Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
Krok 6
z
7
Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0