Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby (20 g) umyj, namocz i ugotuj.
Cebulę i czosnek oczyść.
Buraczki umyj, obierz, opłucz i pokrój w słupki. Zalej je 1,5 l wody. Dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i odrobinę soli.
Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ocet i odstaw na 10-15 minut. Przecedź przez sito.
Do gorącego barszczu wsyp Barszcz czerwony i wymieszaj. Dodaj wywar z grzybów i połowę pokrojonych w paseczki grzybów. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Teraz czas na farsz. Cebulę i pozostałe grzyby drobno pokrój.
Cebulę zeszklij na maśle.
Wymieszaj z grzybami i bułką tartą. Ostudź, dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i jajka zagnieć ciasto, cienko rozwałkuj, pokrój na kwadraty 4 x 4 cm.
Na każdym kwadracie połóż farsz, złóż po przekątnej, zlep brzegi.
Uszka wrzuć do wrzącej wody. Wyjmij, gdy wypłyną.
Uszka wyłóż na półmiski i zalewaj barszczem. Podawaj.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0