Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gorący, aromatyczny barszcz paruje z kubka, kiedy za oknem skrzypi mróz. Czy to nie piękny plan? 🙂 W chłodniejsze dni nic rozgrzewa tak dobrze, jak porządny kubek barszczyku! Pyszny barszcz czerwony czysty do krokietów, bez dodatku śmietany, za to z grzybami, przygotowany na aromatycznym wywarze z warzyw oraz skrzydełek kurczaka to propozycja, którą zajadać się będą wszyscy domownicy, również dzieciaki!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
4 min
Buraki obrać, pokroić na mniejsze części – np. w ćwiartki.
Krok 2
3 min
Marchewki oraz pietruszki obrać, pokroić na mniejsze części.
Krok 3
2 min
Skrzydełka umyć.
Krok 4
3 min
Tak przygotowane warzywa oraz mięso umieścić w garnku. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby i zalać wodą – tak, aby w całości przykryła ona wszystkie składniki.
Krok 5
60 min
Gotować na wolnym ogniu przed ok. 50-60 minut, do uzyskania esencjonalnego wywaru o intensywnym kolorze.
Krok 6
7 min
Barszcz przecedzić. Dolać sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, 4 łyżeczki Barszczu czerwonego- Ekspresowa Zupa Winiary oraz majeranek. Gotować dalej na średnim ogniu, nie zagotowywać.
Krok 7
1 min
Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać do kubków lub miseczek, podawać z krokietami.
Krok 1
z
7
Buraki obrać, pokroić na mniejsze części – np. w ćwiartki.
Krok 2
z
7
Marchewki oraz pietruszki obrać, pokroić na mniejsze części.
Krok 3
z
7
Skrzydełka umyć.
Krok 4
z
7
Tak przygotowane warzywa oraz mięso umieścić w garnku. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby i zalać wodą – tak, aby w całości przykryła ona wszystkie składniki.
Krok 5
z
7
Gotować na wolnym ogniu przed ok. 50-60 minut, do uzyskania esencjonalnego wywaru o intensywnym kolorze.
Krok 6
z
7
Barszcz przecedzić. Dolać sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, 4 łyżeczki Barszczu czerwonego- Ekspresowa Zupa Winiary oraz majeranek. Gotować dalej na średnim ogniu, nie zagotowywać.
Krok 7
z
7
Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać do kubków lub miseczek, podawać z krokietami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0