Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczny barszcz biały z ziemniakami, jajkiem, białą kiełbasą. Jedna z najpopularniejszych zup wielkanocnych obok żurku i zupy chrzanowej, ale też szybkie, smaczne i pożywne danie na co dzień, jeśli do jej przygotowania wykorzystamy Barszcz biały Nasza Specjalność Winiary. W nim znajdziecie mąkę z polskich pól, a także aromatyczne przyprawy, majeranek, czosnek i cebulkę. To idealna baza do przygotowania własnego białego barszczu – z podsmażonym boczkiem, ziemniakami i jajkiem.
Do barszczu dodałam łyżkę tartego chrzanu. Na co dzień rzadko sięgam po chrzan, więc bardziej niż zapach barszczu białego z Wielkanocą kojarzy mi się właśnie chrzanowy aromat. Barszcz biały z ziemniakami lub innymi dodatkami na moim stole pojawia się nie tylko od święta. Ale ten świąteczny pachnie chrzanem i świeżym majerankiem, który wykorzystuję do doprawienia i udekorowania zupy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje barszczu białego. Dodatkowo możecie go podać z pokrojoną w plasterki grillowaną białą kiełbasą.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
4 min
Boczek i cebulkę drobno kroimy, delikatnie podsmażamy.
Krok 2
15 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, zalewamy 0,7 l wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku w łupinkach. Gotujemy 15 minut, do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażony boczek.
Krok 3
6 min
Zawartość opakowania z barszczem rozprowadzamy w 0,5 l zimnej wody, wlewamy do garnka z ziemniakami, zagotowujemy ciągle mieszając. Gotujemy chwilę, zestawiamy z kuchenki.
Zupę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, dekorujemy świeżymi listkami majeranku.
Krok 1
z
5
Boczek i cebulkę drobno kroimy, delikatnie podsmażamy.
Krok 2
z
5
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, zalewamy 0,7 l wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku w łupinkach. Gotujemy 15 minut, do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażony boczek.
Krok 3
z
5
Zawartość opakowania z barszczem rozprowadzamy w 0,5 l zimnej wody, wlewamy do garnka z ziemniakami, zagotowujemy ciągle mieszając. Gotujemy chwilę, zestawiamy z kuchenki.
Zupę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, dekorujemy świeżymi listkami majeranku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0