Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Babka piaskowa

Babka piaskowa

(0)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
200  g
Masło
5 
Jajko
200  g
Cukier puder
100  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Mąka ziemniaczana
trochę
Masło
trochę
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.64 g
Węglowodany
32.13 g
Tłuszcze
16.5 g
Wartość energetyczna
301.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Marmurkowa babka piaskowa z jasnego i ciemnego ciasta. Wylane na wierzch ciemne ciasto jest cięższe, więc podczas pieczenia będzie opadało na dół, tworząc w środku dekoracyjne wzory. Do jasnego ciasta możemy dodać kilka kropel aromatu cytrynowego, a do ciemnego ciasta z Budyniem czekoladowym - czekoladowe kuleczki do pieczenia.

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj formę z kominkiem - wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą.
  • Krok 2

    10 min
    Masło utrzyj z żółtkami, cukrem pudrem i Cukrem wanilinowym.
  • Krok 3

    5 min
    Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz Proszek do pieczenia przesiej przez sito.
  • Krok 4

    8 min
    Białka ubij na sztywną pianę.
  • Krok 5

    3 min
    Do masy maślanej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
  • Krok 6

    3 min
    Następnie dodaj przesianą mąkę i również wymieszaj.
  • Krok 7

    3 min
    Połowę ciasta wyłóż do formy.
  • Krok 8

    4 min
    Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody - dokładnie wymieszaj.
  • Krok 9

    2 min
    Masę budyniową wyłóż na jasną masę w formie.
  • Krok 10

    40 min
    Piekarnik rozgrzej do 180 ° C. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz 40 minut.
Babka piaskowa

Krok 1 z 10

Przygotuj formę z kominkiem - wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą.

Babka piaskowa

Krok 2 z 10

Masło utrzyj z żółtkami, cukrem pudrem i Cukrem wanilinowym.

Babka piaskowa

Krok 3 z 10

Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz Proszek do pieczenia przesiej przez sito.

Babka piaskowa

Krok 4 z 10

Białka ubij na sztywną pianę.

Babka piaskowa

Krok 5 z 10

Do masy maślanej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 6 z 10

Następnie dodaj przesianą mąkę i również wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 7 z 10

Połowę ciasta wyłóż do formy.

Babka piaskowa

Krok 8 z 10

Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody - dokładnie wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 9 z 10

Masę budyniową wyłóż na jasną masę w formie.

Babka piaskowa

Krok 10 z 10

Piekarnik rozgrzej do 180 ° C. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz 40 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik wiedeński

    Sernik wiedeński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Sernik z piernikami

    Sernik z piernikami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Babka marmurkowa

    Babka marmurkowa

    1 godz 17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu