Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka piaskowa

0
83 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
200 g
Masło
5 
Jajko
200 g
Cukier puder
100 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 g
Mąka ziemniaczana
1 trochę
Masło
1 trochę
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.63 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcze
33.14 g
Wartość energetyczna
289.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

83 min
Krok 1
5 min
Przygotuj formę z kominkiem - wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą.
Krok 2
10 min
Masło utrzyj z żółtkami, cukrem pudrem i Cukrem wanilinowym.
Krok 3
5 min
Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz Proszek do pieczenia przesiej przez sito.
Krok 4
8 min
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 5
3 min
Do masy maślanej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
3 min
Następnie dodaj przesianą mąkę i również wymieszaj.
Krok 7
3 min
Połowę ciasta wyłóż do formy.
Krok 8
4 min
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody - dokładnie wymieszaj.
Krok 9
2 min
Masę budyniową wyłóż na jasną masę w formie.
Krok 10
40 min
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz 40 minut.
Babka piaskowa

Krok 1 z 10

Przygotuj formę z kominkiem - wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą.

Babka piaskowa

Krok 2 z 10

Masło utrzyj z żółtkami, cukrem pudrem i Cukrem wanilinowym.

Babka piaskowa

Krok 3 z 10

Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz Proszek do pieczenia przesiej przez sito.

Babka piaskowa

Krok 4 z 10

Białka ubij na sztywną pianę.

Babka piaskowa

Krok 5 z 10

Do masy maślanej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 6 z 10

Następnie dodaj przesianą mąkę i również wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 7 z 10

Połowę ciasta wyłóż do formy.

Babka piaskowa

Krok 8 z 10

Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody - dokładnie wymieszaj.

Babka piaskowa

Krok 9 z 10

Masę budyniową wyłóż na jasną masę w formie.

Babka piaskowa

Krok 10 z 10

Piekarnik rozgrzej do 180 ° C. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz 40 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika