Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj formę z kominkiem - wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą.
Masło utrzyj z żółtkami, cukrem pudrem i Cukrem wanilinowym.
Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz Proszek do pieczenia przesiej przez sito.
Białka ubij na sztywną pianę.
Do masy maślanej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Następnie dodaj przesianą mąkę i również wymieszaj.
Połowę ciasta wyłóż do formy.
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody - dokładnie wymieszaj.
Masę budyniową wyłóż na jasną masę w formie.
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz 40 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0