Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym przyrządzamy z masy jajecznej z dodatkiem mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, żółtek, cukru, a także Majonezu dekoracyjnego WINIARY i skórki pomarańczowej. Do babeczek czekoladowo-pomarańczowych z kremem czekoladowym dodajemy także posiekaną gorzką czekoladę. Tak przygotowaną masę zapiekamy, a gdy babeczki czekoladowe będą już gotowe, każdą z nich dekorujemy kremem czekoladowym. Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym idealnie sprawdzą się podczas świątecznych spotkań z rodziną, gdzie każdemu możesz wręczyć mały podarunek od serca – na przykład słodką i uroczą babeczkę czekoladową.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
15 min
<b>Ciasto</b>: piekarnik rozgrzej do 170°C. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 2
5 min
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę, delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
Krok 4
25 min
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 5
10 min
<b>Krem</b>: Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.
Krok 1
z
5
<b>Ciasto</b>: piekarnik rozgrzej do 170°C. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 2
z
5
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
z
5
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę, delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
Krok 4
z
5
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 5
z
5
<b>Krem</b>: Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0