Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.75 łyżeczka
3 
Jajko
85 g
Mąka ziemniaczana
85 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
40 g
Skórka z pomarańczy
40 g
Czekolada gorzka
150 g
Masło
300 g
Cukier puder
50 g
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
2 łyżek
Mleko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.37 g
Wartość energetyczna
340.01 kcal
Węglowodany
17.51 g
Tłuszcze
43.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
15 min
<b>Ciasto</b>: piekarnik rozgrzej do 170°C. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 2
5 min
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę, delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
Krok 4
25 min
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 5
10 min
<b>Krem</b>: Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.
Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

Krok 1 z 5

<b>Ciasto</b>: piekarnik rozgrzej do 170°C. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

Krok 2 z 5

Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

Krok 3 z 5

Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę, delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

Krok 4 z 5

Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

Krok 5 z 5

<b>Krem</b>: Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym przyrządzamy z masy jajecznej z dodatkiem mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, żółtek, cukru, a także Majonezu dekoracyjnego WINIARY i skórki pomarańczowej. Do babeczek czekoladowo-pomarańczowych z kremem czekoladowym dodajemy także posiekaną gorzką czekoladę. Tak przygotowaną masę zapiekamy, a gdy babeczki czekoladowe będą już gotowe, każdą z nich dekorujemy kremem czekoladowym. Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym idealnie sprawdzą się podczas świątecznych spotkań z rodziną, gdzie każdemu możesz wręczyć mały podarunek od serca – na przykład słodką i uroczą babeczkę czekoladową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika