Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapki bankietowe – pyszne i eleganckie 

Duże, wystawne przyjęcie wymaga odpowiedniej oprawy. To nie tylko towarzystwo, muzyka, miejsce i okoliczność sprawiają, że bankiet staje się wyjątkowy – ważną funkcję pełni tutaj także jedzenie. Przyrządź swoim gościom znakomite przystawki i przekąski, na przykład kanapki bankietowe, które można jeść „na jeden kęs” – grzanki z sosem czosnkowym, kolorowe kanapki „wieżyczki” lub bankietowe kanapki z serem i łososiem to tylko wybrane propozycje. Możesz także zdecydować się na bardziej wyrafinowane kompozycje, takie jak kanapki z piersi kurczaka z warzywami związane sznurkiem. Uświetnij swój bankiet kanapkami bankietowymi i zabłyśnij w towarzystwie! 

Najlepsze inspiracje na kanapki bankietowe 

Nieodłącznym elementem każdego przyjęcia są przekąski typu finger food, czyli na jeden kęs. Liczy się nie tylko pyszny smak, lecz także walory wizualne przystawek. Możemy zapomnieć o tradycyjnych kanapkach z szynką i serem. Warto nieco poeksperymentować z dodatkami, sosami i przyprawami. Kanapki mogą być przygotowane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tosty lub grzanki warto podać z pieczarkami, plasterkami mięsa, serem i sosem. Efektownym pomysłem na kanapki bankietowe będzie równeiż bajgiel z marynowanym śledziem, ogórkiem kiszonym, aromatycznym koperkiem i majonezem. Należy pamiętać, by tego typu przekąski były łatwe do zjedzenia – nie powinny zawierać zbyt dużo sosu, aby nie wypłynął z kanapki. Małe kanapeczki można wzbogacić o dowolne dodatki, nie zapominając o przygotowaniu zarówno wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej czy wegańskiej – wszystko po to, aby trafić w gust i preferencje wszystkich gości na przyjęciu.