Zrazy z kaszy jęczmiennej

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka, mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
  2. Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.

Opis przepisu:

Zrazy są tradycyjnym daniem kuchni staropolskiej. Mogą być one przygotowane z różnych rodzajów mięsa, jednak w dzisiejszej odsłonie poznasz zrazy bezmięsne. Bazują one na Rosole drobiowym WINIARY, jajkach, mące i warzywach. Zobacz, jak podawać apetyczne zrazy z kaszy jęczmiennej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?