Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić.
  2. Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać.
  3. Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem.
  4. Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa to ciekawy pomysł na przekąskę. Sałatkę możesz wykonać z delikatnego filetu z kurczaka, jak również z innych rodzajów mięs. Kostka do Smaku drobiowa WINIARY wzbogaca smak ryżu i sprawia, że całe danie nabiera wyrazu. Sprawdź, jak przygotować tę pyszną sałatkę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?