Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka ziemniaczana z dodatkiem szynki to ciekawy, niedrogi sposób na danie, które możemy podać na przykład na rodzinnym przyjęciu. Ziemniaki, jajka, cebula i szynka świetnie ze sobą współgrają, a majonez dekoracyjny WINIARY uzupełnia tę karuzelę smaków. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i razem z ziemniakami pokroić w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekać. Szynkę pokroić na kawałeczki, pozostawiając plasterek do dekoracji.
Krok 2
5 min
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć, dodać szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3
5 min
Podawać z pieczywem.
Krok 1
z
3
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i razem z ziemniakami pokroić w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekać. Szynkę pokroić na kawałeczki, pozostawiając plasterek do dekoracji.
Krok 2
z
3
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć, dodać szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3
z
3
Podawać z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0