kopytka z sosem myśliwskim

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 43 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

składniki na kluski

składniki na sos

zawiesina do sosu

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy.
  2. Kroimy kiełbasę w talarki lub kosteczki.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, a następnie wrzucamy do garnka z margaryną, aby ją trochę przesmażyć.
  4. Do cebuli dodajemy pokrojoną kiełbasę. Ogórki kroimy w kostkę. Do kiełbasy dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie dodajemy ogórki i wodę, a gdy się nam zacznie gotować to zaciągamy sos zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
  5. Ziemniaki mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  6. Do zmielonych ziemniaków dodajemy jajka, sól, pieprz oraz mąki (zostawiamy trochę mąki do posypania).
  7. Z wyrobionej masy robimy kulki a z nich wałki o grubości 2 cm. Następnie kroimy je po skosie.
  8. Wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Od czasu do czasu mieszamy.
  9. Wyjmujemy z wody, układamy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Opis przepisu:

Kopytka z sosem myśliwskim to niebanalny przepis na pyszny i bardzo pożywny obiad. Aromat smażonej cebulki z kiełbaską, ogórkiem na pysznych ziemniaczanych kopytkach to prawdziwa uczta. Wykonaj już dzisiaj smakowite danie, jakim są kopytka z sosem myśliwskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?