Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos myśliwski

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Kiełbasa myśliwska
5 
Ogórek kiszony
100 g
Margaryna
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
200 g
Koncentrat pomidorowy
300 ml
Woda
200 ml
Woda
2 łyżek
Mąka pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.03 g
Tłuszcze
15.99 g
Białko
9.45 g
Wartość energetyczna
206.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę kroimy jak na zdjęciu: w talarki lub w kostkę.
Krok 2
5 min
Następnie ogórki kroimy na pół, a później w półplastry.
Krok 3
5 min
Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę, aby ją przesmażyć.
Krok 4
5 min
Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.
Krok 5
5 min
Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.
Sos myśliwski

Krok 1 z 5

Kiełbasę kroimy jak na zdjęciu: w talarki lub w kostkę.

Sos myśliwski

Krok 2 z 5

Następnie ogórki kroimy na pół, a później w półplastry.

Sos myśliwski

Krok 3 z 5

Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę, aby ją przesmażyć.

Sos myśliwski

Krok 4 z 5

Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.

Sos myśliwski

Krok 5 z 5

Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.

Aromatyczny i smakowity sos myśliwski to propozycja idealna dla wielbicieli klasycznych smaków. Gęsty sos myśliwski z kiełbasą myśliwską, cebulą i ogórkami kiszonymi idealnie pasuje do klusek śląskich, kładzionych lub kopytek. Nie zapomnij dodać do niego ćwikłę lub tradycyjną surówkę z marchewki i jabłka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika