Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczny i smakowity sos myśliwski to propozycja idealna dla wielbicieli klasycznych smaków. Gęsty sos myśliwski z kiełbasą myśliwską, cebulą i ogórkami kiszonymi idealnie pasuje do klusek śląskich, kładzionych lub kopytek. Nie zapomnij dodać do niego ćwikłę lub tradycyjną surówkę z marchewki i jabłka.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę kroimy jak na zdjęciu: w talarki lub w kostkę.
Krok 2
5 min
Następnie ogórki kroimy na pół, a później w półplastry.
Krok 3
15 min
Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę, aby ją przesmażyć.
Krok 4
5 min
Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.
Krok 5
10 min
Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.
Krok 1
z
5
Kiełbasę kroimy jak na zdjęciu: w talarki lub w kostkę.
Krok 2
z
5
Następnie ogórki kroimy na pół, a później w półplastry.
Krok 3
z
5
Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę, aby ją przesmażyć.
Krok 4
z
5
Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.
Krok 5
z
5
Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0