Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z gotowanymi pieczarkami
Dodaj do CookBook

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5  kostka
WINIARY Bulion warzywny
200  g
Pieczarki
0.5  puszka
Zielony groszek
1 
Por
2 
Jajko
2 
Ogórki konserwowe
1  łyżka
Jogurt naturalny
1  porcja
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.2 g
Wartość energetyczna
210 kcal
Tłuszcze
10.9 g
Białko
11.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Oryginalna sałatka z gotowanymi pieczarkami to wspaniały dodatek do obiadu. Wypróbuj łatwy do przygotowania przepis. Ugotuj drobno posiekane pieczarki w wywarze z Kostką do Smaku Warzywną WINIARY. Ugotuj jajka i pokrój w kostkę, a następnie połącz z pieczarkami, blanszowanym porem, ogórkami, natką pietruszki. Całość połącz z jogurtem, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i dopraw do smaku. Pyszna, szybka sałatka z gotowanymi pieczarkami już gotowa - smacznego!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.
  • Krok 3

    5 min
    Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.
  • Krok 4

    5 min
    Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.
  • Krok 5

    5 min
    Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 1 z 5

Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 2 z 5

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 3 z 5

Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 4 z 5

Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 5 z 5

Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy
  • Sałatka z paluszkami krabowymi, ananasem i żółtym serem

    Sałatka z paluszkami krabowymi, ananasem i żółtym serem

    37 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka gyros - przepis

    Warstwowa sałatka gyros - przepis

    45 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu