Sałatka z gotowanymi pieczarkami
35min
Łatwy
1
łyżka
0.5
kostka
200
g
Pieczarki
0.5
puszka
Zielony groszek
1
Por
2
Jajko
2
Ogórki konserwowe
1
łyżka
Jogurt naturalny
1
porcja
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.22 g
Węglowodany
18.18 g
Tłuszcze
11.3 g
Wartość energetyczna
213.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.
Krok 2
10 min
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Krok 3
5 min
Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.
Krok 4
5 min
Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 5
5 min
Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Oryginalna sałatka z gotowanymi pieczarkami to wspaniały dodatek do obiadu. Wypróbuj łatwy do przygotowania przepis. Ugotuj drobno posiekane pieczarki w wywarze z Kostką do Smaku Warzywną WINIARY. Ugotuj jajka i pokrój w kostkę, a następnie połącz z pieczarkami, blanszowanym porem, ogórkami, natką pietruszki. Całość połącz z jogurtem, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i dopraw do smaku. Pyszna, szybka sałatka z gotowanymi pieczarkami już gotowa - smacznego!
Komentarze 0