Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Pieczarki
0.5 puszka
Zielony groszek
1 
Por
2 
Jajko
2 
Ogórki konserwowe
1 łyżka
Jogurt naturalny
1 porcja
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.22 g
Tłuszcze
11.3 g
Węglowodany
18.18 g
Wartość energetyczna
213.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.
Krok 2
10 min
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Krok 3
5 min
Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.
Krok 4
5 min
Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 5
5 min
Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 1 z 5

Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 2 z 5

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 3 z 5

Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 4 z 5

Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Krok 5 z 5

Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Oryginalna sałatka z gotowanymi pieczarkami to wspaniały dodatek do obiadu. Wypróbuj łatwy do przygotowania przepis. Ugotuj drobno posiekane pieczarki w wywarze z Kostką do Smaku Warzywną WINIARY. Ugotuj jajka i pokrój w kostkę, a następnie połącz z pieczarkami, blanszowanym porem, ogórkami, natką pietruszki. Całość połącz z jogurtem, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i dopraw do smaku. Pyszna, szybka sałatka z gotowanymi pieczarkami już gotowa - smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika