Kapusta pekińska duszona z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  2. Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
  3. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać

Opis przepisu:

Kapusta pekińska duszona z warzywami może funkcjonować jako dodatek do dania głównego, ale równie dobrze możemy ją zjeść samodzielnie. W trakcie przygotowywania dodajmy kostkę do smaku warzywną WINIARY, dzięki temu sałatka zyska aromat i smak, któremu nie będzie można się oprzeć. Do smaku możemy doprawić solą i sokiem z cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?