Sernik z mandarynkami i kokosem

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 40

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

CIASTO

POSYPKA

DODATKOWO

MASA SEROWA

Przygotowanie:

  1. Masło należy utrzeć z cukrami. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtko.
  2. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować.
  3. Ser należy zmielić, dodać do niego jajka utarte z cukrem.
  4. Wsypać proszek budyniowy i dokładnie zmiksować.
  5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
  6. Na to położyć mandarynki.
  7. Na owoce wylać masę serową.
  8. POSYPKA:Cukier i masło utrzeć do białości. Dodać kokos i zmiksować.
  9. Na wierch ciasta wysypać posypkę kokosową.
  10. Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni.

Opis przepisu:

Sernik, mandarynki i kokos – połączenie nietypowe, a co za tym idzie – zaskakująco pyszne! Cukier waniliowy WINIARY sprawi, że ciasto zyska wspaniałego aromatu wanilii, który wkomponowany w kokos i cytrusy stworzy niezapomnianą kompozycję. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?