Kapuśniak z pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rozpuść w 1,5 l wrzącej wody.
  2. Kapustę umyj, poszatkuj i oprósz solą.
  3. Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.
  4. Warzywa podsmaż na oleju.
  5. Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  6. Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.
  7. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

Opis przepisu:

Słodki kapuśniak z pomidorami, z białej kapusty, marchwi i cebuli, zagęszczany zasmażką z masła i mąki oraz doprawiony koncentratem pomidorowym. Niepowtarzalny smak nadaje mu aromatyczny bulion na żeberkach WINIARY. W sezonie, zamiast koncentratu, możesz dodać do zupy dwa-trzy większe pomidory, podsmażone na maśle i przetarte przez sitko. Danie podaj z ziemniakami lub chlebem i posyp aromatyczną natką pietruszki. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?