Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Tradycyjne dania wielkanocne!

Tradycyjna Wielkanoc nie może obyć się bez klasycznych, świątecznych dań, które co roku powracając na stół, ciesząc domowników oraz gości.

Odkryj przepisy na tradycyjne dania wielkanocne!

WINIARY pomagają w przygotowaniu pysznych świąt. Skorzystaj z naszych sprawdzonych przepisów i praktycznych porad, aby przyrządzić tradycyjne potrawy na Wielkanoc.

banner rejestracja wielkanoc 2023

Odkryj korzyści tylko dla zarejestrowanych!

Czeka na Ciebie wyjątkowy e-book z przepisami na

  • Pyszne dania na Wielkanoc!

  • Załóż konto, odbierz prezent, który przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie i ugotuj z nami smaczne, świąteczne potrawy.
    Zarejestruj się

    Barszcz czy żurek? Smaczne, tradycyjne zupy na Wielkanoc

    Barszcz biały

    z kiełbasą i boczkiem

    Odkryj przepis

    Żurek

    z białą kiełbasą i jajkiem

    Odkryj przepis

    Domowy chleb

    do żurku lub barszczu

    Odkryj przepis

    Aromatyczne pieczone mięsa na ciepło i na zimno

    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny pieczeń rzymska

    Pieczeń rzymska z jajkiem

    Pieczeń z mielonego mięsa, to doskonała propozycja zarówno do podania na wielkanocne śniadanie, na zimno z Sosem Tatarskim lub Chrzanowym WINIARY, jak i na świąteczny, ciepły i sycący obiad.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny biała kiełbasa

    Pieczona biała kiełbasa

    Biała kiełbasa doprawiona musztardą i miodem, zapiekana z dodatkiem piwa, to pełne wyjątkowych aromatów danie, idealne na wyjątkowy, wielkanocny obiad.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny pieczeń z białej kiełbasy

    Pieczeń z białej kiełbasy

    Mięso z białej kiełbasy i jajka podane w formie pieczeni w cieście francuskim to potrawa, która zachwyci smakiem i pięknie zaprezentuje się na wielkanocnym stole.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny pasztet

    Tradycyjny pasztet wieprzowy

    Klasyczny pasztet z wątróbką z dodatkiem Sosu Tatarskiego WINIARY sprawdzi się doskonale jako przekąska podczas wielkanocnego śniadania, a także na kanapkach w poświąteczne dni.
    Odkryj przepis
    WIELKANOCNA PORADA

    Jak przyrządzić soczysty schab?

    Do przygotowania mięsnych, tradycyjnych dań wielkanocnych z powodzeniem wykorzystasz również schab. Upieczony i podany z doborem odpowiednich przypraw i dodatków, stanie się smakowitą przekąską lub daniem głównym. Sprawdź nasze porady, jak wybrać i przyrządzić to mięso, aby pozostało soczyste.

    Sprawdź porady

    Pieczony schab z morelami

    z sosem chrzanowym

    Odkryj przepis

    Schab pieczony

    z ciemnym sosem

    Odkryj przepis

    Nie może ich zabraknąć na tradycyjnym wielkanocnym stole!

    Jajka faszerowane

    z rzodkiewką

    Odkryj przepis

    Jajka faszerowane

    z szynką

    Odkryj przepis
    Icon

    Jak przygotować idealne jajka?

    Jajka faszerowane, możliwe do podania na wiele różnych sposobów, to klasyka wielkanocnych dań. Aby zachwycały smakiem i pięknie się prezentowały, należy zacząć od podstaw. Upewnij się, że jajka są świeże, wsadzając je kolejno do szklanki z zimną wodą. Powinny utrzymywać się na dnie. Umieść je w garnku z zimną wodą – żeby nie popękały dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny – doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut. Następnie odlej gorącą wodę i zalej jajka zimną, i jak najszybciej zabierz się za ich obieranie.

    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny jajka w skorupkach

    Jajka w skorupkach

    Proste w przygotowaniu, jednak naprawdę smaczne i efektowne. Faszerowane pastą z żółtek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, zrumienione na patelni połówki jajek w skorupkach, to doskonała wielkanocna przekąska.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny jajka z sosem tatarskim

    Jajka z sosem tatarskim

    Niezwykle łatwy, ale pyszny pomysł na podanie jajek. Sos Tatarski WINIARY nada im smaku i wyjątkowego charakteru.
    Odkryj przepis

    Wielkanocne sałatki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY

    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny sałatka wiosenna

    Sałatka wiosenna

    Sałatka z jajkiem i szynką oraz sosem majonezowo-chrzanowym, to wyrazista propozycja, której lekkości nadają świeże liście sałaty i papryka.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny sałatka wielkanocna

    Sałatka wielkanocna

    Sycąca i intensywna w smaku sałatka z jajek, szynki i ogórków konserwowych oraz z dodatkiem chrzanu.
    Odkryj przepis
    LP Wielkanoc tradycja moduł podwójny sałatka jarzynowa

    Tradycyjna sałatka jarzynowa

    Doskonale znana i odpowiednia na różne okazje, dlatego nie może jej zabraknąć również na wielkanocnym stole. Z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY zyskuje jeszcze więcej smaku.
    Odkryj przepis

    Wiosenny tort

    sałatkowy

    Odkryj przepis

    Słodkie świętowanie

    Sernik z kruszonką

    czekoladową

    Odkryj przepis

    Mazurek

    śmietankowy

    Odkryj przepis

    Babka cytrynowa

    z majonezem

    Odkryj przepis
    Icon

    Jak upiec idealny sernik?

    Tradycyjne dania wielkanocne to również słodkie wypieki. Klasyczne baby, kruche mazurki, a także nieodzowne przy różnych okazjach serniki. Jeśli zdecydujesz się upiec właśnie sernik, skorzystaj z kilku naszych porad, aby nie opadł. Masę przygotuj ze składników o temperaturze pokojowej. Podczas pieczenia pilnuj temperatury – nie powinna być wyższa niż 180°C. Po upływie określonego czasu wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj ciasta od razu. Pozostaw je na przynajmniej pół godziny, a jeśli jest już mocno zarumienione tylko uchyl drzwiczki piekarnika.

    Karpatka

    z kremem waniliowym

    Odkryj przepis

    Tarta

    z czekoladowym kremem

    Odkryj przepis
    • Facebook
    • Youtube
    • Twitter
    • Instagram
    • Pinterest
    • Zarejestruj się
    • Polityka Cookies
    • Zaloguj się
    • Kontakt
    • Polityka prywatności
    • Regulamin serwisu