Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zalewa:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
  2. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Cebulę pokroić w piórka.
  4. Składniki na zalewę zagotować, a następnie wystudzić.
  5. W misce układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.
  6. Odstawić na noc do lodówki.

Opis przepisu:

Okazuje się, że nie tylko ryba smakuje wyśmienicie przyrządzona w zalewie octowej! Wypróbuj nasz niecodzienny przepis na piersi z kurczaka w zalewie octowej. Mięso z kurczaka jest delikatne, a dzięki wymoczeniu go w zalewie octowej nabiera jeszcze większej miękkości i kruchości. Jeśli lubisz wyraziste smaki, to ten przepis jest dla Ciebie. Piersi z kurczaka w zalewie octowej podawaj z ziemniakami z wody lub z ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?