Gulasz z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w grube paski. Do mięsa dodaj pieprz i przyprawę ZIARENKA SMAKU. Oprósz mięso mąką.
  2. Smaż mięso na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
  3. Podlej mięso 100 ml wody i duś przez 15 minut.
  4. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę i selera oczyść i także pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do mięsa.
  5. Podlej szklanką wody i duś jeszcze przez 20-30 minut. Podawaj z kaszą jęczmienną.

Opis przepisu:

Smakowity, gęsty gulasz z warzywami (marchewką, cebulą, selerem) z wieprzowego mięsa od szynki. Doprawiony bardzo prosto - tylko Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY oraz pieprzem. Pyszny z kaszą jęczmienną i np. zieloną lub lodową sałatą ze śmietaną. Kto lubi, może przed podaniem posypać gulasz siekaną natką lub koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?