Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz czerwony z grzybami

  • Barszcz czerwony z grzybami
  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: 300 kcal / 1 porcję

Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Grzyby namocz na noc.
  2. Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
  3. Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
  4. Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
  5. Rozgrzej na patelni olej z masłem.
  6. Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
  7. Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY wg przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
  8. Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1500 kcal / 5 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 23 grudnia 2014
    MISTAN

    TAKI JAK MOJEJ BABCI ZE STRONY TATY, ALE BABCIA ZE STRONY MAMY GOTOWAŁA BEZ GRZYBÓW I BYŁ DLA MNIE LEPSZY

    +0
  • 31 maja 2014
    kaziawr

    super przepis

    +0
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    -1
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    -1
  • 3 grudnia 2013
    Siostra_Ducket

    Barszcz z wkładką? Mi wkładka kojarzy się z mięsem w zupie ;) Barszcz z grzybami uwielbiam, mam specjalnie zachowane suszone prawdziwki do tego barszczu :)

    -1
  • 2 grudnia 2013
    AleAla

    Żeby zrobić dobry barszcz czerwony z grzybami suszonymi trzeba mieć naprawdę dobrze ususzone grzyby, oczywiście najlepiej z zaufanego źródla. U mnie z tymi grzybami od lat jest na bakier, a barszczyk mi się marzy...

    +0
  • 1 grudnia 2013
    radish

    O - tego jeszcze nie znałam. Barszcz czerwony z grzybami suszonymi jest u mnie zawsze na święta, ale nie podawałam jeszcze nigdy suszonych grzybów panierowanych do barszczyku. Super, to fajny pomysł na zamienienie tradycyjnych i trochę już nudnych krokietów. Zrobię więcej i będzie nie tylko do barszczu, ale też jako przekąską, tak o - między posiłkami... omnomnom ;)

    -1
  • 30 listopada 2013
    Wine472d0a5

    Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to pierwsza potrwa wigilijna, która przychodzi mi na myśl, gdy planuję Święta. Bez baszczu czerwonego z grzybami Święta nie mogą się odbyć. Aromat buraków i grzybów suszonych rozchodzący się po domu to coś zupełnie nie do podrobienia.

    +1
  • 30 listopada 2013
    martalubiwiniary

    Gdy nie masz za dużo czasu, ale za to grzyby suszone w spiżarce, polecam ten przepis na barszcz czerwony z grzybami. Nie ma nic lepszego jak pyszny barszczyk z leśnymi, suszonymi grzybami. Ja zwykle na Boże Narodzenie przygotowuję barszcze z wkładką, typu uszka bądź paszteciki, a ten przepis wykorzystuję na inne okazje :) Polecam!

    -1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz czerwony z grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz czerwony z grzybami

Wydrukuj przepis

Barszcz czerwony z grzybami

Zgłoś przepis do moderacji