Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!
Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
Krok 5
2 min
Rozgrzej na patelni olej z masłem.
Krok 6
15 min
Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
Krok 7
5 min
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 8
1 min
Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Krok 1
z
8
Grzyby namocz na noc.
Krok 2
z
8
Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
Krok 3
z
8
Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Krok 4
z
8
Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
Krok 5
z
8
Rozgrzej na patelni olej z masłem.
Krok 6
z
8
Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
Krok 7
z
8
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 8
z
8
Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0