Śledzie z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
  2. Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
  4. Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
  6. Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.

Opis przepisu:

Śledzie z warzywami to potrawa, która idealnie wkomponuje się w wigilijny stół. Podajemy je w gęstym, pomidorowym sosie, a także z dodatkiem marchwi i cebuli, które dusimy wcześniej w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Śledzie z warzywami zajadamy dopiero po schłodzeniu w lodówce, a dodatkowo dekorujemy je zieleniną i paskami kolorowej papryki. Przekonaj się, że śledzie nie tylko wyglądają pięknie, ale też doskonale smakują!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?