1

2

Przepisy

Śledzie z warzywami

5/5 5 33 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 6 porcji

310 calories kalorie: 310 kcal / porcja

Śledzie z warzywami - w gęstym pomidorowym sosie. Z dodatkiem marchwi i cebuli, duszonych w aromatycznym bulionie z zielem angielskim i liściem laurowym. Podajemy po schłodzeniu w lodówce (3 godz.), udekorowane zieleniną i paskami kolorowej papryki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
  2. Obierz cebule i marchewki.
  3. Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
  5. Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
  6. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  7. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
  8. Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi.
  9. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: