1

2

Przepisy

Ziemniaczane talarki

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

pyszne talarki ziemniaczane

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w talarki.
  2. Wykładamy na papierowy ręcznik, osuszamy z dwóch stron, przyprószamy solą.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy talarki i pieczemy na dużym ogniu około 2 minuty z każdej strony po czym zmniejszamy ogień,
  4. przyprawiamy papryką, ziarenkami smaku, ziołami i dodajemy rozgnieciony czosnek,
  5. Pieczemy przez 15 - 20 min pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby przypiekły się z dwóch stron.
  6. Podajemy na gorąco

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: