Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko, mąkę i jajka połącz. Dodaj tochę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Dodaj trochę stopionego masła lub dwie łyżki oliwy z oliwek.
  2. Na suchą teflonową patelnię wylej trochę ciasta i smaż pod przykryciem.
  3. Pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki. cebulę drobno posiekaj.
  4. Pieczarki i cebulę smaż na maśle w rondlu. Najpierw pod przykryciem, a następnie bez, aby odparować wodę z pieczarek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Na koniec dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.
  5. Pomidor sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grube plastry.
  6. Omlet wyłóż na talerz. Na połowę wykładaj plaster sera, plastry pomidora i pieczarki. Zamknij drugą połową. Na wierzhu ułóż jezcze jeden plaster sera.
  7. Wstaw do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz w temperaturze 160 st. C przez 10 minut.
  8. Możesz podać z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Opis przepisu:

Omlet z pysznymi pieczarkami i ciągnącym się żółtym serem - pycha! A do tego kawałek pomidora i posiekany drobno szczypiorek do posypania. Nie zapomnij o dodatku aromatycznej Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY. Omlet z serem, pieczarkami i warzywami to propozycja idealna na każdą porę dnia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?