1

2

Przepisy

Filet z kurczaka z sosem maślanym

5/5

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 574 kcal / porcja

Takiego sosu z pewnością jeszcze nie było! Żółtka ubite z musztardą i połączone z roztopionym masłem... Delikatny, aksamitny z nutką cytryny, która idealnie pasuje do mięsa drobiowego!

składniki:

Liczba porcji:

sos maślany:

Przygotowanie:

  1. Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, skrop oliwą i umieść na 2 godziny w lodówce.
  2. Smaż na rozgrzanej patelni po 7 minut z każdej strony.
  3. Gotowe filety pokrój w ukośne plastry.
  4. Żółtka ubij z musztardą i sokiem z cytryny na pianę.
  5. Rozpuść masło i połącz je delikatnie z pianą, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Mięso podawaj z kluskami kładzionymi, polane sosem maślanym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: