Filet z kurczaka z sosem maślanym

5/5 5 39 5 1
5/5 5 39 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz. 14 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

sos maślany:

Przygotowanie:

  1. Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, skrop oliwą i umieść na 2 godziny w lodówce.
  2. Smaż na rozgrzanej patelni po 7 minut z każdej strony.
  3. Gotowe filety pokrój w ukośne plastry.
  4. Żółtka ubij z musztardą i sokiem z cytryny na pianę.
  5. Rozpuść masło i połącz je delikatnie z pianą, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Mięso podawaj z kluskami kładzionymi, polane sosem maślanym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?