Sałatka kuskus z mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy. Ser mozzarella kroimy w kostkę.
  2. Przekładamy do dużej miski, dodajemy do niej również rozgnieciony czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy miskę i marynujemy w lodówce 30 minut.
  3. Kostkę Kogutek Winiary rozpuszczamy w 1 1/4 szklanki wrzącej wody. Zalewamy bulionem kuskus, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
  4. Po tym czasie mieszamy ostudzony kuskus z zamarynowanymi wcześniej składnikami.

Opis przepisu:

Sałatka kuskus z mozzarellą, cebulą, czosnkiem, pomidorem i bazylią to pomysł na sycącą przekąskę o każdej porze dnia. Głównym składnikiem dania jest kuskus przygotowany na Rosole Drobiowym KOGUTEK WINIARY. Zobacz, jak połączyć ze sobą składniki, by stworzyć apetycznie wyglądającą całość.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?