Sałatka z kuskusem, kurczakiem i ciecierzycą
1 godz
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
43.77 g
Węglowodany
73.63 g
Tłuszcze
10.37 g
Wartość energetyczna
571.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
40 min
Kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu przez około 30 do 40 minut. Wyjmujemy i tniemy na drobną kostkę.
Krok 2
5 min
W garnku zagotowujemy rosół z masłem i tak przygotowanym płynem zalewamy kuskus, przykrywamy talerzykiem.
Krok 3
10 min
Odstawiamy na 10 minut.
Krok 4
5 min
W sporej misce mieszamy zaparzony kuskus, kurczaka, ugotowaną wcześniej ciecierzycę, posiekaną miętę i pietruszkę oraz sok z cytryny. Podajemy.
Przekąska-marzenie, czyli sałatka z przyprawionego kurkumą kurczaka, ciecierzycy i kaszy kuskus, ale przyrządzanej w nieco inny niż zwykle sposób. Kuskus zalewamy nie wrzątkiem, ale aromatyczną mieszanką Rosołu drobiowego WINIARY i masła. Sałatkę z kuskusem, kurczakiem i ciecierzycą udekoruj posiekaną natką, miętą, a tuż przed podaniem dopraw sokiem z cytryny.
Komentarze 0