Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przekąska-marzenie, czyli sałatka z przyprawionego kurkumą kurczaka, ciecierzycy i kaszy kuskus, ale przyrządzanej w nieco inny niż zwykle sposób. Kuskus zalewamy nie wrzątkiem, ale aromatyczną mieszanką Rosołu drobiowego WINIARY i masła. Sałatkę z kuskusem, kurczakiem i ciecierzycą udekoruj posiekaną natką, miętą, a tuż przed podaniem dopraw sokiem z cytryny.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
40 min
Kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu przez około 30 do 40 minut. Wyjmujemy i tniemy na drobną kostkę.
Krok 2
5 min
W garnku zagotowujemy rosół z masłem i tak przygotowanym płynem zalewamy kuskus, przykrywamy talerzykiem.
Krok 3
10 min
Odstawiamy na 10 minut.
Krok 4
5 min
W sporej misce mieszamy zaparzony kuskus, kurczaka, ugotowaną wcześniej ciecierzycę, posiekaną miętę i pietruszkę oraz sok z cytryny. Podajemy.
Krok 1
z
4
Kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu przez około 30 do 40 minut. Wyjmujemy i tniemy na drobną kostkę.
Krok 2
z
4
W garnku zagotowujemy rosół z masłem i tak przygotowanym płynem zalewamy kuskus, przykrywamy talerzykiem.
Krok 3
z
4
Odstawiamy na 10 minut.
Krok 4
z
4
W sporej misce mieszamy zaparzony kuskus, kurczaka, ugotowaną wcześniej ciecierzycę, posiekaną miętę i pietruszkę oraz sok z cytryny. Podajemy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0