Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

4/5 4 26 5 1
4/5 4 26 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę kroimy na 1 cm plastry. Cebule kroimy w piórka.
  2. Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .
  3. Dodajemy do niej oprószone Jarzynką mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.
  4. Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.
  5. Dusimy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.

Opis przepisu:

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie kryje w sobie olbrzymi potencjał. Ciekawy smak łopatki podkreślony jest ketchupem i Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Zobacz, jak przygotować duszone mięso, by było miękkie i odchodzące od kości. Będzie to świetny pomysł na danie główne. Przepis sprawdzi się również, jako dodatek do kanapek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?