1

2

Przepisy

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

4/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Pysznie podane mięso zaskakuje swym smakiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę kroimy na 1 cm plastry
  2. Cebule kroimy w piórka.
  3. Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .
  4. Mięso oprószamy Jarzynką
  5. Dodajemy do niej mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.
  6. Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.
  7. Dusimy az mięso będzie miękkie.Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: