Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

4/5 4 25 5 1

przygotowanie: 25 min

oczekiwanie: 45 min

porcje: 4 porcje

Pysznie podane mięso zaskakuje swym smakiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę kroimy na 1 cm plastry. Cebule kroimy w piórka.
  2. Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .
  3. Dodajemy do niej oprószone Jarzynką mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.
  4. Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.
  5. Dusimy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.