Sos pomidorowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
  3. Na oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pomidory, duś przez 10 minut.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem, pieprzem i papryką.

Opis przepisu:

Sos pomidorowy to niezbędnik w kuchni. Idealny dodatek do wielu dań, nie tylko tych popularnych w kuchni włoskiej, jak pizza, gnocchi, spaghetti czy lazania. Sos pomidorowy dobrze skomponuje się także z polskimi przysmakami – gołąbkami, żeberkami, zupą fasolową i wieloma innymi. Sos pomidorowy przygotujesz bardzo prosto – wystarczy zeszklić cebulę i czosnek, dodać do nich sparzone pomidory pokrojone w kostkę, a następnie całość dusić ok. 10 minut. Aby sos pomidorowy był nie tylko smaczny, ale także niezwykle aromatyczny, dodaj do niego Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprz oraz paprykę. Gotowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?