1

2

Przepisy

Jambalaya

5/5 5 3 5 1

porcje: 3 porcje

Jeżeli jesteś fanem szybkich, jednogarnkowych potraw, których podstawę stanowią papryka, cebula i mięso, to Jambalaya jest tym, czego szukasz. Proste i szybkie w wykonaniu danie, nie tylko zaoszczędzi Twój czas spędzony w kuchni, ale także przypadnie do gustu największym krytykom kulinarnym. Mięso i warzywa czynią potrawę pełnowartościowym daniem na każda okazję.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
  2. Ugotuj ryż.
  3. Krewetki rozmroź i ściągnuj pancerzyki.
  4. Pokrój kurczaka w kostkę.
  5. Przysmaż lekko cebulkę a potem wrzuć warzywa i lekko je podduś.
  6. Osobno przysmaż kurczaka i krewetki (krewetki najlepiej na maśle).
  7. Wrzuć tak przygotowanego kurczaka i krewetki do warzyw i gotuj na małym ogniu.
  8. Wrzuć ryż i zamieszaj.
  9. Dopraw wszystko solą, pieprzem i chili wedle uznania.
  10. Posyp posiekaną pietruszką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: