Jambalaya

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
  2. Ugotuj ryż.
  3. Krewetki rozmroź i ściągnuj pancerzyki.
  4. Pokrój kurczaka w kostkę.
  5. Przysmaż lekko cebulkę, a potem wrzuć warzywa i lekko je podduś.
  6. Osobno przysmaż kurczaka i krewetki (krewetki najlepiej na maśle).
  7. Wrzuć tak przygotowanego kurczaka i krewetki do warzyw i gotuj na małym ogniu.
  8. Wrzuć ryż i zamieszaj. Dopraw wszystko solą, pieprzem i chili wedle uznania. Posyp posiekaną pietruszką.

Opis przepisu:

Jeżeli jesteś fanem szybkich, jednogarnkowych potraw, których podstawę stanowią papryka, cebula i mięso, to Jambalaya jest tym, czego szukasz. Proste i szybkie w wykonaniu danie, nie tylko zaoszczędzi Twój czas spędzony w kuchni, ale także przypadnie do gustu największym krytykom kulinarnym. Mięso i warzywa czynią potrawę pełnowartościowym daniem na każdą okazję.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?