Owocowa zupa gulaszowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Papryki i papryczkę chili pokrój, usuń gniazda nasienne oraz białe części i skórkę. Pokrój w drobną kostkę.
  3. Gulaszowe mięso wieprzowe umyj, osusz, potłucz i pokrój w kostkę.
  4. Brzoskwinie odsącz, zachowaj syrop. Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.
  5. W garnku podgrzej olejl. Podsmaż na nim mięso gulaszowe i pokrojoną w kostkę szynkę. pokrój paprykę, czosnek, cebulę i chili i też podsmaż.
  6. Dolej 900 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i krótko podgrzewaj.
  7. Do garnka pokrój pokrojone w kostkę brzoskwinie, razem z syropem i listkami tymianku. Duś na małym ogniu przez około 90 minut.
  8. Podawaj z podpłomykami.

Opis przepisu:

Oryginalna owocowa zupa gulaszowa to świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Przyrządzamy ją z wieprzowego mięsa z dodatkiem podsmażanej cebuli z kolorową papryką, brzoskwiniami z puszki i pachnącymi listkami świeżego tymianku. Następnie wszystkie składniki łączymy w harmonijną całość, dodając WINIARY POMYSŁ NA... gulasz. Dusimy pomalutku, na małym ogniu, pod przykryciem i sprawdzamy, czy się nie przypala (najwygodniej będzie, gdy wykorzystamy szybkowar). Gotową zupę możemy podać z podpłomykami lub... na drugie danie, jako sos do makaronu (np. wstążki lub świderki). Dekorujemy gałązkami tymianku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?