Marynowane piersi z grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę JARZYNKA, wymieszaj.
  2. Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.
  3. Mięso razem z marynatą smaż przez 15 minut ze wszystkich stron.
  4. Podaj z sosem chilli.

Opis przepisu:

Jeśli lubisz soczyste i kruche mięso z grilla, to przepis na marynowane piersi z grilla jest idealny dla Ciebie! Sekret pysznego dania tkwi w aromatycznej marynacie złożonej z Przyprawy JARZYNKI WINIARY, białego wina, Ketchupu WINIARY, tymianku i oleju. Pozostawione w takiej marynacie mięso nabiera kruchości i delikatności, która potęguje się z każdym kęsem już po przygotowaniu kurczaka.

Marynowane piersi z grilla najlepiej podawać z grillowanymi warzywami lub kruchymi sałatami z delikatnym sosem balsamicznym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?