1

2

Przepisy

Marynowane piersi z grilla

5/5 5 22 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 75 minut

porcje: 4 porcje

217 calories kalorie: 217 kcal / porcja

Delikatne i soczyste marynowane piersi z grilla swój wyjątkowy smak zawdzięczają zalewie z oleju, białego wina, keczupu, tymianku oraz przyprawy Jarzynka WINIARY. Pysznie smakują z pikantnym Sosem chili WINIARY w towarzystwie bagietki lub białego ryżu. Do pochrupania - lodowa lub zielona sałata z kawałkami pomarańczy i winegretem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój na połowę. Keczup, olej, wino, tymianek i przyprawę JARZYNKA, wymieszaj.
  2. Posmaruj mięso i pozostaw na 1 godzinę.
  3. Mięso razem z marynatą smaż przez 15 minut ze wszystkich stron.
  4. Podaj z sosem chilli.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: