Roladki z kurczaka

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety rozbij cienko przez folię.
  2. Koperek posiekaj.
  3. Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp koperkiem, połóż porcje masła i zwiń dokładnie.
  4. Na rozgrzanym oleju smaż na rumiano ze wszystkich stron przez 10 minut.
  5. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i połącz z roladkami. Duś razem 5 minut.
  6. Podaj na ryżu z wiosennymi warzywami.

Opis przepisu:

Roladki z kurczaka z masłem i koperkiem, polane Sosem Pomysłowym pieczeniowym z maślaną nutą do kurczaka WINIARY to pomysł na niebanalne danie. Jeżeli znudziły Ci się już standardowe i tradycyjne rolady, wypróbuj przepis na roladki z piersi z kurczaka. Roladki z kurczaka smakują świetnie z koperkiem, warzywami oraz ryżem. Rozpuszczone masło w roladkach i maślany sos sprawiają, że potrawa tworzy rozkosz dla podniebienia. Roladki możesz również upiec w piekarniku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?