Sałatka w pucharkach

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 8

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierożki ravioli ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz i przelej zimną wodą.
  2. Ananasy odsącz i pokrój na kawałki.
  3. Fasolę i kukurydzę również odsącz z zalewy.
  4. Filety lekko rozbij z grubszej strony i usmaż w pergaminie, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu - po 5 minut z każdej strony, odwiń, pergamin wyrzuć. Ostudzone mięso pokrój w grubą kostkę.
  5. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w posolonej wodzie (2-3 minuty). Ostudź.
  6. W przezroczystych pucharkach układaj kolejno: warzywa, mięso, pierożki i ananasa.
  7. Majonez dopraw pieprzem i dodaj porcję do każdego pucharka. Udekoruj natką pietruszki.

Opis przepisu:

Sałatka w pucharkach to idealny pomysł na spotkanie ze znajomymi! Dzięki WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem, kawałki kurczaka w Twojej sałatce będą miękkie, idealnie doprawione i bardzo smakowite! Do dekoracji możesz użyć świeżej natki pietruszki, bazylii lub koperku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?