Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso (dobrze schłodzone) wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej.
  2. Mięso nakładać na namoczone patyczki, wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne.
  3. Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso (nie musi być skręcone zbyt gęsto).
  4. Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok. 3-4 minuty.
  5. Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np. jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem, majonezowego z kaparami, pikantną salsą pomidorową oraz z sałatką ze świeżych ziemniaków.

Opis przepisu:

Aromatyczne, chrupiące paluchy grillowane z mięsa mielonego. Doskonałym dodatkiem moga być wszelkiego rodzaju sosy do mięs grillowanych oraz sałatka ziemniaczana z majonezem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?