Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zupa gulaszowa z parówkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
  2. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
  3. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
  4. Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
  5. Podawać z chlebem.

Opis przepisu:

Zupa gulaszowa inaczej, bo z parówkami. Dobry pomysł na upalne dni, kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale trzeba czymś zapełnić żołądek. Smak i aromat zupy gulaszowej zachęci nas do wzięcia dokładki, a jej lekkość sprawi, że dokładek możemy brać bez liku. Dodajmy kostki drobiowej WINIARY, aby wzbogacić naszą zupę. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?