Zawijaski z bakłażana

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 wrzącej wody.
  2. Zawartość opakowania Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  3. Bakłażany pokrój wzdłuż na 6 plastrów (brzegi odetnij), lekko posól i pozostaw na 30 minut.
  4. Po upływie czasu wytrzyj bakłażany ręcznikiem kuchennym.
  5. Smaż bakłażany na patelni około 5 minut z obu stron.
  6. Ser pokrój na 12 kawałków.
  7. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podduś na oleju.
  8. Na plastrach bakłażana ułóż ser, zawiń.
  9. Przełóż do cebuli, podlej bulionem i duś przez 10 minut.
  10. Podawaj z ryżem i sosem pomidorowym.

Opis przepisu:

Zawijaski z bakłażana to propozycja na obiad lub przekąskę, na którą skuszą się nawet najmłodsi. Zawijaski z bakłażana nadziewane serem feta, podane z Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY. Dodatkowo, podduszone zawijaski z bakłażanaRosole drobiowo-warzywnym Domowa Kuchnia WINIARY sprawią, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Roladki możesz dodatkowo udekorować pietruszką lub bazylią oraz tartym serem parmezan.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?