Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zawijaski z bakłażana i kurczaka
Dodaj do CookBook

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

(0)
1 godz 44 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pomidorowy WINIARY
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Bakłażan
180  g
Filet z kurczaka
6  plastrów
Boczek wędzony
5  łyżek
Oliwa
1  łyżka
Cebula
2 
Czosnek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
224.5 kcal
Tłuszcze
17.4 g
Białko
9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zawijaski z bakłażana to pomysł na absolutnie niezwykłe danie - roladki z plastrów boczku i bakłażana nadziewamy kawałkami kurczaka, wcześniej obsmażonymi i duszonymi z cebulą i czosnkiem. Następnie obtaczamy je w aromatycznym Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY, dzięki czemu wydobywamy z nich głębię smaku. Zawijaski z bakłażana podawaj z ryżem lub makaronem, co sprawi, że potrawa będzie jeszcze bardziej pożywna!

Przygotowanie

104 min
  • Krok 1

    5 min
    Bakłażana przekrój na 6 poprzecznych pasków (brzegowe odłóż).
  • Krok 2

    30 min
    Plastry oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pozostaw na 0,5 godziny.
  • Krok 3

    10 min
    Wytrzyj plastry bakłażana papierowym ręcznikiem i obsmaż na suchej patelni, aby zmiękły.
  • Krok 4

    5 min
    Filet przekrój na 6 pasków, lekko rozbij.
  • Krok 5

    3 min
    Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Na plastrach bakłażana połóż plaster mięsa, zroluj, a następnie owiń plastrem boczku.
  • Krok 7

    10 min
    Obsmaż na oliwie.
  • Krok 8

    2 min
    Dodaj posiekane cebulę i czosnek.
  • Krok 9

    15 min
    Duś razem przez 15 minut
  • Krok 10

    5 min
    Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  • Krok 11

    5 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 12

    5 min
    Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 13

    3 min
    Wymieszaj sos z zawijaskami.
  • Krok 14

    1 min
    Podawaj z grubym makaronem lub ryżem.
Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 1 z 14

Bakłażana przekrój na 6 poprzecznych pasków (brzegowe odłóż).

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 2 z 14

Plastry oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pozostaw na 0,5 godziny.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 3 z 14

Wytrzyj plastry bakłażana papierowym ręcznikiem i obsmaż na suchej patelni, aby zmiękły.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 4 z 14

Filet przekrój na 6 pasków, lekko rozbij.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 5 z 14

Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 6 z 14

Na plastrach bakłażana połóż plaster mięsa, zroluj, a następnie owiń plastrem boczku.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 7 z 14

Obsmaż na oliwie.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 8 z 14

Dodaj posiekane cebulę i czosnek.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 9 z 14

Duś razem przez 15 minut

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 10 z 14

Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 11 z 14

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 12 z 14

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 13 z 14

Wymieszaj sos z zawijaskami.

Zawijaski z bakłażana i kurczaka

Krok 14 z 14

Podawaj z grubym makaronem lub ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zawijaski z bakłażana

    Zawijaski z bakłażana

    1 godz 31 min Średni
  • Cebulowe zawijaski

    Cebulowe zawijaski

    1 godz 33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu