Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cebulowe zawijaski

0
93 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 paczka
Drożdże suszone
0.5 szklanka
Mleko
0.5 łyżeczka
Sól
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Cukier
400 g
Cebula
0.5 
Papryka czerwona
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
16.98 g
Białko
12.13 g
Węglowodany
57.41 g
Wartość energetyczna
437.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

93 min
Krok 1
10 min
Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Krok 2
5 min
Obierz cebulę i paprykę. Pokrój w drobne paski.
Krok 3
10 min
Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości.
Krok 4
2 min
Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem.
Krok 5
15 min
Wystudź.
Krok 6
2 min
Do wystudzonego farszu wbij jajko.
Krok 7
10 min
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
Krok 8
10 min
Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji.
Krok 9
3 min
Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem.
Krok 10
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20-25 minut.
Krok 10
1 min
Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.
Cebulowe zawijaski

Krok 1 z 11

Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Cebulowe zawijaski

Krok 2 z 11

Obierz cebulę i paprykę. Pokrój w drobne paski.

Cebulowe zawijaski

Krok 3 z 11

Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości.

Cebulowe zawijaski

Krok 4 z 11

Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem.

Cebulowe zawijaski

Krok 5 z 11

Wystudź.

Cebulowe zawijaski

Krok 6 z 11

Do wystudzonego farszu wbij jajko.

Cebulowe zawijaski

Krok 7 z 11

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm

Cebulowe zawijaski

Krok 8 z 11

Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji.

Cebulowe zawijaski

Krok 9 z 11

Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem.

Cebulowe zawijaski

Krok 10 z 11

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20-25 minut.

Cebulowe zawijaski

Krok 10 z 11

Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.

Ciasto drożdżowe w słonej wersji a na dodatek z cebulą? Tak, ale to nie wszystko – proponujemy zawijać całość w ciekawe cebulowe zawijaski. Wypróbuj i zachwyć swoich gości taką nietypową przekąską. Pamiętaj, że możesz też zobaczyć nasze video i sprawdzić jak dokładnie przygotować to danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika