Młoda kapusta zasmażana

Oceń ten przepis!

4/5 4 35 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 35 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
  2. Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
  3. Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
  5. Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
  6. Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.

Opis przepisu:

Kapusta, słonina, świeże zioła, oto kwintesencja dobrego, swojskiego smaku! Wszystkim stęsknionym takiej właśnie, rustykalnej kuchni, polecamy młodą zasmażaną kapustę jako idealny dodatek do kotletów i mięsnych pieczeni. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?