1

2

Przepisy

Młoda kapusta zasmażana

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 152 kcal / porcja

Kapusta, słonina, świeże zioła, oto kwintesencja dobrego, swojskiego smaku! Wszystkim stęsknionym takiej właśnie, rustykalnej kuchni, polecamy młodą zasmażaną kapustę jako idealny dodatek do kotletów i mięsnych pieczeni.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
  2. Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
  3. Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty.
  4. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
  6. Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
  7. Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: