Schabowe glazurowane

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 6

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 3 łyżkach wrzącej wody i dodaj do niego imbir, sok z cytryny, miód, ketchup i zagotuj.
  2. Dopraw chilli.
  3. Mięso zalej gorącą marynatą i pozostaw na 1 godzinę.
  4. Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony.
  5. Podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety w panierce, propozycja schabowych glazurowanych na pewno przypadnie Ci do gustu. Dzięki marynacie skomponowanej z Rosołu drobiowego WINIARY, imbiru, soku z cytryny, miodu i ketchupu, schabowe są pełne niesamowitego smaku i soczystości. Pieczemy je na rozgrzanym ruszcie i podajemy z Sosem Czosnkowym WINIARY, doprawiając odrobiną chili, by nadać potrawie nutki ostrości. Glazurowane schabowe sprawdzą się również w tradycyjnym akompaniamencie ziemniaczków i surówki.

Spróbuj także z sosem bretońskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?