Medaliony z indyka z ananasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.
  2. Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Plastry ananasa przekrój na połowę.
  4. Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.
  5. Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
  6. Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.
  7. Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.

Opis przepisu:

Wprowadź trochę egzotyki do swojej kuchni i przygotuj medaliony z indyka z ananasem! Nie uwierzysz, jak szybko przygotujesz to niekonwencjonalne danie, wprost idealne na rodzinny obiad. Delikatne mięso indyka można przygotować na wiele sposobów, ale dziś proponujemy podanie go ze słodkim ananasem i delikatnym sosem przygotowanym z pomocą Sosu pieczeniowego WINIARY. Wzbogacając medaliony z indyka z ananasem ulubionymi ziołami, stworzysz idealne egzotyczne połączenie smaków. Zachęcona?

Spróbuj także z sosem serowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?