Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na egzotyczną sałatkę z ananasem, szynką, musztardą, selerem, papryką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY wyróżnia się nie tylko ciekawym doborem składników, ale również sposobem podania – ananasową sałatkę podawaj w wydrążonych połówkach ananasa, które wyróżnią się na stole wśród standardowych miseczek z posiłkami!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
6 min
Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
Krok 2
3 min
Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
Krok 3
5 min
Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 4
3 min
Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
3 min
Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.
Krok 1
z
5
Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
Krok 2
z
5
Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
Krok 3
z
5
Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 4
z
5
Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0