Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
8
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na egzotyczną sałatkę z ananasem, szynką, musztardą, selerem, papryką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY wyróżnia się nie tylko ciekawym doborem składników, ale również sposobem podania – ananasową sałatkę podawaj w wydrążonych połówkach ananasa, które wyróżnią się na stole wśród standardowych miseczek z posiłkami!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
6 min
Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
Krok 2
3 min
Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
Krok 3
5 min
Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 4
3 min
Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
3 min
Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.
Krok 1
z
5
Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
Krok 2
z
5
Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
Krok 3
z
5
Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 4
z
5
Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0